Uusimmat kuvat

Erästelyä

Ylös ulos ja riistanhoitoon !

Vastuullisuus
Vastuullisuus tarkoittaa metsästäjän vastuuta eläimistä ja ympäristöstä. Vastuullisesti toimiessaan metsästäjä noudattaa lakeja ja säännöksiä sekä yleisesti hyväksyttyjä käytäntöjä.

Saaliin kunnioitus ja hyödyntäminen ovat tärkeä osa vastuullisuutta. Vastuullinen metsästäjä mitoittaa saalismääränsä senhetkisiin riistakantoihin ja noudattaa asetettuja saaliskiintiöitä tai suosituksia.

Metsästykseen käytetään tehokkaita aseita. On tärkeää, että aseita käytetään siten, että toiminta on turvallista eikä itselle tai muille henkilöille tai omaisuudelle aiheudu vaaraa tai vahinkoa.

Metsästyksessä käytetään usein koiria apuna. Vastuullinen metsästäjä pitää huolta koiransa hyvinvoinnista. Riittävä ravinto, lepo ja harjoitus takaavat sen, että koira voi hyvin ja sillä on edellytykset tehdä hyviä riistatöitä.

Metsästyksen hyväksyttävyys yhteiskunnassa riippuu siitä, miten noin 300 000 metsästäjäämme toimii harrastuksessaan. Oikein tehdyillä valinnoilla metsästys säilyy hyväksyttynä osana suomalaista yhteiskuntaa.Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:96367 kpl

Uutiset

20.8.2018Karhujahti alkoi rytinällä Pohjois-Karjalassa - Ilomantsissa kaatunut karhuja enitenLue lisää »20.8.2018Luke: Pantasusien sijaintitiedot jälleen katsottavissaLue lisää »17.8.2018Pohjois-Karjala: Ennätysmäistä karhunmetsästystä valvotaan yhteispartioiden avullaLue lisää »16.8.2018Karhun metsästys alkaaLue lisää »16.8.2018Kanalintujen määrä kasvussa monen alavireisen vuoden jälkeenLue lisää »

Virallinen nimi on Metsästys-ja Kalastusseura Joukahainen ry

Seura on perustettu 1957

Jäsenmäärä 184 henkilöä

Metsästysmaita n.27000 Ha

Seuran puheenjohtaja Jyrki Jäppinen

Yhteisöllisyys

Riista tuo ihmiset yhteen. Metsästysseuratoiminta on usein kyläyhteisön aktiivisinta toimintaa ja sen parissa tavataan naapureita ja tuttuja lukuisia kertoja vuoden aikana. Yhteiseksi hyväksi tehdään talkoilla suuria voimanponnistuksia, esimerkiksi rakennetaan metsästysseuran majoja, joita voidaan käyttää koko yhteisön hyödyksi erilaisten tapahtumien keskuspaikkana. Metsästysseuratoiminta ja metsästys luovat yhteisöllisyyttä, millä on moninaisia myönteisiä vaikutuksia niin riistakannoille kuin ihmisille itselleenkin.